Werken bij Geton

Vacatures

Lasser/samensteller gevorderd

Sinds 1974 heeft Roestvrijstaalindustrie Geton BV een uitgebreide expertise in het produceren van hoogwaardige (roestvaststalen) producten. Dit bereiken wij door klantgerichtheid, creativiteit, vakmanschap en een efficiënt productieproces. Geton biedt haar medewerkers een uitdagende functie met veel afwisseling, binnen een enthousiast en professioneel team, in een moderne werkomgeving met een prettige en informele bedrijfscultuur.


Functie:
Op basis van tekening of model vervaardigen van plaat, buis- en kokerproducten uit RVS, aluminium en staal waarbij voorbereidende, samenstel-, las- en modificerende werkzaamheden worden uitgevoerd. Engineering en uitwerking van specifieke technische projecten. Coördineert de werkzaamheden van de aan hem toegewezen medewerkers ( en leerlingen).


Werkzaamheden:
– Je voert aan de hand van tekeningen en lasinstructies (gecertificeerde) laswerkzaamheden uit waaraan hoge kwaliteitseisen gesteld worden.
– Je stelt complexe en omvangrijke producten en projecten samen, denkt mee in termen van het te bereiken totaal product.
– Controleren van de benodigde materialen alvorens het product samen te stellen.
– Coördineren, aansturen en begeleiden van de werkzaamheden van de aan hem toegewezen medewerkers en /of leerlingen.
– Het op maat maken en vormen van onderdelen door afbramen, boren, draaien, zagen en afkorten.
– Het verbinden van onderdelen door lassen, hecht- en af-lassen.
– Meten en controleren van bewerkte onderdelen.
– Verrichten van de technische uitvoering van projecten, ook op locatie.
– In de organisatie gestelde kwaliteitsnorm hanteren.
– Onderhouden van apparatuur.
Wij vragen:
– De kennis en het vakmanschap dienen naar inhoud en niveau gelijkwaardig te zijn aan een MTS opleiding Metaaltechniek (Tig niveau 3 en Mig/Mag niveau 3 in roestvast staal).
– Inzicht en ervaring in werkzaamheden op basis van technische tekeningen.
– Meerjarige allround praktijkervaring met samenstellen van plaat- en buisconstructies.
– Het kunnen afwerken van hoogwaardige rvs producten en een zorgvuldige en accurate manier van werken.
– Kan zowel zelfstandig als in teamverband werken, is gericht op goede samenwerking, heeft een gemotiveerde en kwaliteitsbewuste instelling.
– Heeft een resultaatgerichte, probleemoplossende en flexibele instelling en bereidheid tot het verrichten van overwerk indien de werkzaamheden daarom vragen.
– Is bereid om doormiddel van opleiding/cursussen bij te blijven met ontwikkelingen in het vakgebied.
– Is bereid collega’s te verbeteren door begeleiding en training tijdens het werk.


Jouw talenten
– Zorg dragen voor orde en netheid van jouw werkplek en omgeving.
– Accuraat werken, ook onder tijdsdruk.
– Verantwoordelijkheid over het juiste gebruik en onderhoud van toegewezen bedrijfsgereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen.
– Veilig en verantwoord werken met o.a. til-en hijsinstructies.
– Gericht op goede samenwerking en het optimaliseren van bedrijfs- en productieprocessen.


Voldoe jij aan deze omschrijving en lijkt het je leuk om deel te worden van ons team? Stuur je cv en sollicitatiebrief naar: info@geton.nl
Acquisitie door uitzendbureaus wordt bij deze vacature niet op prijs gesteld.

Werknemers over Geton

Via een advertentie in de krant ben ik in 1986 bij Geton komen werken. Wat ik leuk vind aan het werk is het de creativiteit. Speciale opdrachten zijn interessant om te doen, de maakbaarheid en kostenplaatje hiervan worden vaak met mij besproken. Zo heb ik, toen we nog geen lasersnijder hadden maar er gestanst werd, met een Amadex op de Turret een gereedschap ontworpen om platen te voorzien van een omgezet randje in alle richtingen. Met onze eerste Bystronic lasersnijder met draai-as, heb ik in samenwerking met TNO het laserlassen onder de knie gekregen. Hierbij heb ik ook de snij-en las-parameters geoptimaliseerd. Structuur handhaven vind ik erg belangrijk, zeker met herhalende opdrachten. Die herhaling is ook een kant van het werk dat eentonig is, samen met de herrie, stof en het tilwerk. Gelukkig heeft Geton goede voorzieningen in de fabriek zoals een luchtfilter en bescherming. Maar het meedenken, zo efficiënt mogelijk produceren met noodzakelijke nauwkeurigheid en problemen oplossen geeft voldoening.

Hein Hermans
59 jaar | Coördinerend Allround Metaalbewerker | In dienst sinds 1986

Via Metaalkanjers ben ik bij Geton gekomen. Het leukste aan mijn werk vind ik de uitdaging. Met deze baan verveel ik me nooit, want weinig opdrachten zijn hetzelfde en veel moet je met een heel ander perspectief bekijken. Regelmatig komt er iets voorbij waarvoor we nieuwe technieken moeten bedenken. Alle ervaring die we binnen Geton hebben, bundelen we dan voor het beste resultaat. Die samenwerking maakt het werk zo leuk; het nauwe contact tussen de vakmannen in de werkplaats en de voorbereiding op kantoor, iedereen zijn input is welkom om te bedenken hoe we processen en producten kunnen verbeteren. De leukste klus was een frame en toebehoren van een robotverpakkingsmachine. Ook al was ik maar net bij het bedrijf, ik mocht meteen inspringen als projectleider. Ik kon wat af kijken van een ervaren collega en ook veel verbeteringen aan brengen bij het product en de uitvoering. Elke keer dat er nu een soortgelijk project terugkomt sta ik te trappelen om er aan te beginnen!

Arjen Kerkhof
28 jaar | Werkvoorbereider | In dienst sinds januari 2019

Etiënne vertelde mij over Geton, over de vrijheid die je als werknemer krijgt, over de soep die we iedere dinsdag en donderdag krijgen en de massage die we iedere maand een keer krijgen. Dat stond mij allemaal wel aan! Etiënne had het met d’Jeff wel eens over mij gehad en zo waren we allebei geïnteresseerd in een samenwerking, waardoor ik op sollicitatie kwam. De eerste paar weken liep ik mee bij de lasermachine, om te leren hoe ik deze zelfstandig kan bedienen. Ook heb ik geleerd zelfstandig aan de slag te gaan met verspaningstechnieken zodat we nu met 3 medewerkers kunnen rouleren tussen verschillende taken. Het verbeteren en efficiënter maken van processen binnen het meten en het verspanen vind ik het leukste. Zo heb ik de kennis over meten die ik opgedaan heb bij mijn vorige werk, overgedragen aan mijn collega’s, zodat ze er hier ook mee kunnen werken.

Stefan van de Rijt
23 jaar | Machinebankwerker basis | In dienst sinds april 2019